Sushi maken

Alle Sushi recepten op één site

Wasabi zelf maken

Wasabi zelf maken

Ingrediënten:

  • Wasabi (of wasabi-poeder)

Bereidingstijd: 15 minuten
Kooktijd: 15 minuten
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren
Laden...
5 sterren - gebaseerd op 3 reviews

Ingrediënten voor: Benodigdheden

  • Wasabirasp of gemberrasp
  • Paar schaaltjes
  • Plastic folie
  • Dunschiller of aardappelschilmesje

Wasabi zelf maken: Uiteraard kun je zelf wasabi maken. Alleen is wasabi heel moeilijk te vinden op de Nederlandse markt. De wasabi die je in een sushi restaurant eet is vaak nagemaakte wasabi. Deze zijn weer uit andere ingrediënten. Bijvoorbeeld een groengekleurde radijs, mierikswortel. Vaak is er ook mosterd en bladgroen bij toegevoegd. Wasabi lijkt op een groene wortel, alleen dan is de wortel erg gerimpeld.

 


Bereiding Wasabi zelf maken:

Voor de ingrediënten wasabi of wasabi poeder kun je het beste naar een toko gaan. Dit is een Japanse winkel. Het wil niet altijd zeggen dat ze dit hier wel hebben. Je kunt daar natuurlijk wel altijd vragen waar het wel te verkrijgen is. Als het je wel lukt om er een te vinden, dan is 1 wortel meer dan voldoende!

Als eerste moet je de wasabi schillen. Je hebt het buitenste randje van de wortel niet nodig. Ook moeten de knobbeltjes weg waar eerst de takjes aan hebben gezeten. Dit kun je doen met een dunschiller of aardappelschilmesje, zorg dat je niet teveel wegsnijd. Dit is sonde!

Nu kun je de wasabi gaan raspen. Dit kun je doen met een gemberrasp. Je kunt ook een hele fijne rasp gebruiken. Het moet wel echt heel fijn worden anders krijg je nooit een mooie egale pasta. Als de wasabi geraspt is heb je een bakje vol met vocht en wasabi.

Maak van dit papje een balletje door goed te kneden en te rollen. Laat dit even zo liggen, zo komen de smaken namelijk vrij. Na 10/15 minuten is de wasabi klaar om te serveren. Als je het heet wil blijven hebben moet je het afdekken met folie.


Deel dit recept!


Recept door:

Laat een reactie achter: