Sushi maken

Alle Sushi recepten op één site

Sushi workshop

Op het internet zijn veel sushi recepten te vinden waarin duidelijk wordt uitgelegd hoe de hapjes bereid kunnen worden. Sommige recepten worden tevens ondersteund door videomateriaal. Ondanks dat er zoveel informatie beschikbaar is blijft de sushi workshop populair. Deze cursussen worden onder meer door Japanse restaurants en kookstudio’s georganiseerd.

Het is natuurlijk veel gezelliger om met een paar vriendinnen aan de slag te gaan in een ruime keuken. Onder begeleiding van een professionele kok leer je dan de fijne kneepjes van sushi maken.

Soms heb je de mogelijkheid om enkel met bekenden te koken maar het komt regelmatig voor dat je met onbekende mensen achter de werkbladen staat.

Hoe verloopt een sushi workshop?
De leerzame sushi workshop neemt meestal zo’n 2 tot 3 uur in beslag. Eerst wordt uitgelegd hoe je de gerechtjes moet bereiden en daarna mag je zelf sushi maken. Tijdens de cursus leer je hoe de rijst gekookt wordt en hoe je de ingrediënten in het norivel moet verwerken. Meestal zijn de aangeboden ingrediënten van goede kwaliteit en krijg je de keuze uit verschillende vullingen. Denk bijvoorbeeld aan tonijnsalade, krab, zalm en enkele groenten zoals komkommer en rode paprika.

Na afloop van de workshop sushi maken krijg je natuurlijk de zelfgemaakte sushi mee naar huis zodat de rest van het gezin ook mee kan smullen. In de meeste gevallen zal je ook het recept meekrijgen en kun je de gerechtjes thuis nog eens bereiden. Als de sushi workshop in een toko plaatsvindt, heb je direct de mogelijkheid om ingrediënten en materiaal te kopen.

Kosten workshop sushi maken
Er zijn veel mogelijkheden waarbij je een sushi workshop kunt volgen want in de meeste steden is er wel een toko of restaurant aanwezig die deze dienst aanbiedt. Het is lastig om de exacte kosten van een sushi cursus weer te geven. De prijs hangt namelijk af van een aantal factoren maar schommelt vaak rond de 50 euro p.p. Onder meer het soort restaurant kan invloed hebben op de kosten.

Een Japans restaurant vraagt doorgaans een hoger bedrag dan een plaatselijke Aziatische toko. Ook de grootte van de groep kan de prijs doen veranderen. Wanneer je met een grote groep komt zal je waarschijnlijk een beetje korting krijgen op de sushi workshop. Het kan daarnaast voorkomen dat je verschillende arrangementen hebt en er dus verschillende prijzen worden gerekend.

Tip: Bekijk sites zoals Groupon en Vakantieveilingen om van goede deals gebruik te kunnen maken.

Aanbieders sushi workshop
Veel restaurants of toko’s bieden de mogelijkheid om een sushi workshop te volgen. We hebben onderstaande lijst voor je samengesteld en we hopen dat je een keuze kunt maken. Mocht je een goede toevoeging hebben kun je deze natuurlijk aanmelden!


Laat een reactie achter: